Toscane en het Toscaanse landschap, we waren er nog nooit. Maar nu weten we het: kan het mooier dan deze beroemde streek in midden-Italië? Nee toch? Dit landschap met middeleeuse stadjes, waar de warme kleuren okergeel en sienna-bruin domineren en de heuvel vol cipressen met tal van groene en grijzgroene tinten, maakt je blij. En geeft je weer energie en inspiratie.
Met onze bezoekjes aan de schitterende hoofstad Florence, waar De Medici destijds de scepter zwaaiden, en de stadjes Montecatini Terme, Pisa, Lucca, Vinci, Pistoia en Siena hadden we een week om nooit te vergeten, vol van cultuur en natuur. Dit is de steek van de kunst met een grote K, die van de Renaissance van de late middeleeuwen. Leonardo da Vinci, Mchelangelo, Dante en tal van anderen kwamen hier vandaan en lieten hier hun sporen na.
En toevallig of niet, maar hier wordt eind september 2013 ook nog eens het WK wielrennen gehouden. Wil je het nog mooier hebben?
Toscane, een plek om altijd weer naar terug te keren....


Toscaans landschap met het grijsgroene van de olijfbomen
Mooi oud in Toscane
Wolkenvelden in de Apennijnen
Oude Toscaanse villa
Toscaanse Wijn en Toscaans straatje
Toscaans landschap
Slager in Toscane
Gevelversiering in ToscaneNog meer Tsoscaanse straatjes
Beelden van het mooie Toscane


Uitingen, overal in Toscane, over het WK-wielrennen september 2013terug naar mijn Toscane-site: terug naar mijn Homepage:teller teller (sinds 26-11-2000)