Dit is de genealogie-site van en over de FAMILIE NOORDERWERF, incl. alle aangetrouwde families zoals POOL, SJOLLEMA, VAN ZIJL, HOEKSTRA, PASMA en PIERSMA. Deze site is van Kees de Boer te Assen, echtgenoot van Tineke Noorderwerf, door wie de stamboom en de geschiedenis van de familie Noorderwerf is uitgezocht in de periode 1996-2004. De site is een aanvulling op het boek "NOORDERWERF, geschiedenis en stamboom van een geslacht dat begon op een scheepswerf in Woudsend" (auteur: Kees de Boer), dat gepubliceerd is op 18 september 2004 op een familiedag in Woudsend, de herkomstplaats van de familie. Deze Noorderwerf-site is online sinds juni 2001.

Het boek "NOORDERWERF, geschiedenis en stamboom van een geslacht dat begon op een scheepswerf in Woudsend"
is helaas uitverkocht!!


Gezicht op Woudsend (met o.a. de "Noorderwerf") anno 1752
in 2009 door Kees de Boer geschilderd op basis van een pentekening van Pieter Idzerdts Portier uit 1752

Via de link Stamboom Noorderwerf komt u bij u de complete stamboom van de familie Noorderwerf, vanaf 1634 tot heden. Het betreft het parenteel van stamvader Tjeerd Reyners: d.w.z. al zijn nakomelingen, zoals zijn zoon Dirk Tjeerds, kleinzoon Pier Dirks, achterkleinzoon Durk Piers, achterachterkleinzoon Pier Durks Noorderwerf (degene die in 1811 de familienaam Noorderwerf aannam) en allen die van laatstgenoemde Pier Durks Noorderwerf afstammen. Om privacy-redenen staan van de thans nog levende familieleden slechts een zeer beperkt aantal persoonlijke gegevens vermeld.

Bij Voorouders van Tineke staan àlle voorouders van Trijntje Sika (Tineke) Noorderwerf (*1953), echtgenote van Kees de Boer. Het gaat dus om de voorouders via zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn. Op enkele plaatsen komt zelfs een voorouder uit een (Fries) adellijk geslacht voor.

Onder de knop Geschiedenis staan een aantal wetenswaardigheden over de geschiedenis van de familie Noorderwerf. Verder bevat deze site de volgende onderdelen: Familiedag: foto's van de familiedag in Woudsend op 18 september 2004. Familiefoto's 1: enkele bijzondere foto's uit de familie. Familiefoto's 2: een aantal (verkleinde) familiefoto's uit het familieboek.