Deze website gaat over de familie De Leeuw (mijn familie van moederszijde), en bevat informatie over o.a. het stamboomonderzoek, het familieboek en de familiedag van de familie De Leeuw.

Stamboomonderzoek De Leeuw
Begin jaren negentig startte neef Dries de Leeuw (1945) een stamboomonderzoek naar de familie De Leeuw, een (van oorsprong) veenarbeidersfamilie, afkomstig uit het verdronken dorp Beulake.
Toen ik (KdB) in 2004 twee andere stamboomonderzoeken (families De Boer en Noorderwerf) had afgerond ben ik Dries gaan helpen met het De Leeuw-onderzoek. De familie De Leeuw bleek een gigantisch grote familie te zijn, met o.a. zeer veel emigranten. Toen we het stamboomonderzoek in 2007 konden beeindigen, beschikten we over maar liefst 1100 adressen van nog in leven zijnde familieleden. We hadden de stamboom van de familie voor meer dan 95% compleet. Slechts een beperkt aantal familieleden, vooral wonend in de USA, maar ook enkelen in Nederland hebben we niet traceren.

Familieboek De Leeuw
Met het in 2007 beeindigen van het stamboomonderzoek kon ik dat jaar ook mijn boek over de stamboom en de geschiedenis van de familie De Leeuw voltooien. Dit familieboek kon ik presenteren op een prachtige familiedag in Vollenhove.
Het familieboek De Leeuw is helaas al geruime tijd uitverkocht!

Familiedag De Leeuw
Op 22 september 2007 vond in Vollenhove de unieke familiedag van de familie DE LEEUW (Leeuw-De Leeuw-Lyon) plaats met liefst 520 aanwezige familieleden, afkomstig uit zeven verschillende landen (Nederland, Belgie, Duitsland, Zwitserland, Verenigde Staten, Canada en Australie). Op deze dag werd o.a. het familieboek DE LEEUW gepresenteerd.Nieuw: voor een interessant krantenartikel van familielid Ger de Leeuw (DvhN 23-1-2017),
kijk bij:
Artikel Ger de Leeuw