Tel Aviv is een Israëlische stad aan de Middellandse Zee. Het is de tweede stad van Israël, na Jeruzalem. Tel Aviv is begonnen als een klein dorp ten noorden van Jaffa. Tijdens de eerste immigratiegolf van Russische Joden eind 19e eeuw, werd ten noorden van Jaffa de wijk Neve Zedek gebouwd, nu de oudste wijk van Tel Aviv met veel kunstenaars en terrasjes.
In 1948 werd in Tel Aviv de staat Israël uitgeroepen tot een onafhankelijke staat. Tijdens de oorlog die volgde na het uitroepen van de staat Israël was het even de hoofdstad van Israël, totdat na de oorlog Jeruzalem in 1949 werd aangewezen als hoofdstad.
Bij de stad ligt luchthaven Ben-Goerion.
Tel Aviv is het economisch centrum van het land. Nog geen 60 km scheidden Tel Aviv en Jeruzalem van elkaar, maar het lijkt of je een andere wereld binnenstapt. Jeruzalem, de Heilige Stad, gaat prat op de historische en religieuze achtergrond, het moderne Tel Aviv pronkt met haar economie, de culturele uitstraling en de tolerantie.

Jaffa is een havenstadje in Israël en tegenwoordig onderdeel van Tel Aviv. Jaffa is een van de oudste steden van de wereld en was vele millennia lang een belangrijke havenstad.

Onze Israëlreis begint en eindigt in Tel Aviv, de modernste stad van het land. Op dag 2 blijven we er een hele dag.Naar Belangrijke plaatsen in Israël:-----Naar Startpagina Israëlreis: