Jericho is een stad op de Westelijke Jordaanoever, niet ver van de rivier de Jordaan en ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van de Dode Zee. De stad ligt ongeveer 260 meter onder zeeniveau. Het staat bekend als de oudste (continu bewoonde) stad ter wereld.

Rond 3000 voor Chr. was Jericho een stad die met een muur was omgeven. De muren van de stad Jericho zouden volgens het Bijbelboek Jozua verwoest zijn nadat er op sjofars (ramshoorns) geblazen werd en het volk zou juichen. De latere nederzetting bestond gedurende de Hellenistische tijd, het Byzantijnse Rijk, de Nieuwtestamentische en de Islamitische tijdperken.
In 1948 werd de stad bezet door Jordanië. Tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd de stad veroverd door Israël. Het was de eerste stad die door Israël aan de Palestijnse Autoriteit werd overgedragen in 1994.

Tijdens onze Israëlreis bezoeken we Jericho op dag 7. We gaan in Jericho de 'Berg der Verleiding' (of 'Berg der Verzoeking') op. Op deze plaats in de woestijn werd Jezus volgens de Bijbel
door de duivel op de proef gesteld. De Berg der Verleiding is 350 meter hoog en op die berg zou Jezus 40 dagen hebben gevast. Hier zou Hij de bekende woorden hebben gesproken: "Van brood alleen zal de mens niet leven...".
Er bevindt zich nu een klooster dat tegen de berg aan is gebouwd.

We bezoeken de 'Berg der Verleiding' bij Jericho op dag 7 van onze Israëlreis.Naar Belangrijke plaatsen in Israël:-----Naar Startpagina Israëlreis: