01-05-2016
---Israëlreis dag 7

Dag 7: Van Tiberias via Yardenit, langs de Jordaan naar
Jericho en verder via de Olijfberg naar Jeruzalem

Vandaag, dag 7, een flinke rit van noord naar zuid, met een aantal interessante stops onderweg en als fabuleuze eindbestemming Jeruzalem. Met de bus gaan we vanuit Tiberias in zuidelijke richting naar het punt waar het Meer van Galilea overgaat in de rivier de Jordaan. Op deze plek onze eerste stop: Yardenit, een voor christenen bijzondere plek. Hier werd Jezus in de Jordaan gedoopt door Johannes de Doper en hier laten nog dagelijks christelijke pelgrims zich dopen.
Dan verder zuidwaarts langs de Jordaan. We komen nu in de Westbank, Palestijns gebied dus.
De volgende stop is de stad Jericho, de oudste stad ter wereld. In Jericho gaan we met een kabelbaan omhoog de Berg der Verleiding op. Hier hoog op deze berg werd Jezus uitgedaagd door de duivel en vastte hij volgens de overlevering. Op deze plek bevindt zich nu een klooster, war het vandaag bijzonder druk is.
Na de afdaling gaan we verder naar de Olijfberg, direct ten noordoosten van Jeruzalem, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Oude stad van Jeruzalem.
Daarna naar ons hotel in Jeruzalem
(Capitol Hotel), net buiten de Damascus Gate, één van de stadspoorten van de Oude Stad. Van daaruit maken we vandaag een eerste (kennismakings)wandeling door oud-Jeruzalem. Het eerste bezoek aan Jeruzalem, met name de eerste kennismaking met de Oude Stad, is opwindend en verwarrend tegelijk.
Wat een belevenis hier te lopen in die eeuwenoude smalle straatjes van deze heilige stad...
Het voelt goed om hier te zijn, bij en op de heilige plekken van joden, christenen en moslims.

In een reisgids staan de volgende veelzeggende zinnen: 'Elke steen, elke weg in Jeruzalem ademt geschiedenis. Geen andere stad in Israël draagt zozeer het stempel van de religies die hier gevestigd zijn. En om geen andere stad werd en wordt meer gestreden dan om deze, waar de antieke navel van de wereld ligt'. Morgen volgt nog veel meer Jeruzalem...Yardenit

onderweg naar JerichoJericho

Olijfberg
(foto's vanaf de Olijfberg)
Olijfberg
(foto van de Olijfberg)


En dan, na het afdalen van de Olijfberg en de aankomst bij ons ons hotel in Jeruzalem (waar we drie nachten blijven):
onze eerste kennismaking met Jeruzalem: vanuit ons hotel via de Damascus Poort dwalen door de straatjes van twee (Islamitische en Christelijke) van de vier wijken de Oude Stad, een geweldige sensatie.
Zo komen we min of meer bij toeval op de beroemde Via Dolorosa, de lijdensweg van Christus, die we oplopen naar de Heilig Grafkerk, de plaats waar hij overleed...
Jeruzalem
Naar Dag 8 van mijn Israëlreis (=vervolg van het bezoek aan Jeruzalem):

---Naar mijn Israël startpagina: ---Naar mijn Homepage: