30-04-2016
---Israëlreis dag 6

Dag 6: Van Tiberias via Berg der Zaligsprekingen,
Capernaum, Banias
(bron van de Jordaan, Golan) en
Golan hoogvlakte (bij Syrische grens) terug naar Tiberias

Deze dag reizen we via een paar christelijke heilige plaatsen aan het meer van Galilea naar het uiterste noordoosten van Israël: de Golan hoogvlakte.
Vanuit Tiberias komen we eerst bij
de Berg van de Zaligsprekingen aan de noordwestkant van het Meer van Galilea, de plaats waar Jezus zijn openbare optreden begon. Hier verkondigde hij het Koninkrijk van God dat door Hem gekomen was. Deze verkondiging wordt de 'Bergrede' genoemd.

De volgende halte is Capernaum aan de noordkant van het Meer van Galilea, ook bekend van Jezus' prekingen en een plaats waar hij enige tijd woonde.
Dan door naar het uiterste noorden, naar Banias, vlak bij de grens met Libanon. Hier ontspringt de Banias, en van de drie bronrivieren van de Jordaan. Herodes liet op deze plaats een tempel bouwen en zijn zoon later een stad, Caesarea Philippa. In het Nieuwe Testament wordt deze plaats genoemd als de locatie waar Jezus tot Petrus zei: "En ik zeg je: jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen".
Dan met de bus zuidoostwaarts de Golan hoogvlakte op, een gebied waar veel om is gevochten. Het was voorheen in Syrische e n nu in Israëlische handen. Hier bezoeken we pal op de Syrische grens het uitzichtspunt Kuneitra, compleet met Israëlische en VN militairen en in de verte een Syrisch dorp. Indrukwekkend, deze 'oorlogssituatie'.
Dan met de bus terug naar Tiberias.

Berg der Zaligsprekingen

Capernaum

Banias
Golan hoogvlakte
TiberiasNaar Dag 7 van mijn Israëlreis:---Naar mijn Israël startpagina: ---Naar mijn Homepage: