29-04-2016
---Israëlreis dag 5

Dag 5: Van Akko via Safed en Nazareth naar Tiberias

De reis voert ons vandaag van Akko aan de kust eerst naar Safed (ook genoemd Zefat) in het noordoosten van het land. Omdat het morgen sabbat is, gaan we niet morgen maar vandaag naar Safed, het centrum van de kabbala (Joods religieus systeem). De bevolking bestaat voor een groot deel uit chassidische joden, een ultraorthodoxe richting binnen het Jodendom. Daarom is het niet verstandig om op de sabbat, hun religieuze vrije dag, als toerist hun stad te bezoeken.
Maar ook nu wordt aangeraden hier met bedekte kleren te lopen en bewoners niet ongevraagd te fotograferen. Safed (Zefat) bestaat uit twee delen: het Jewish Quarter (met tal van synagogen) en het Artist Quarter (een wijk met kunst en kunstenaars). Op de grens een brede trap, de Ma'alot Olei HaGardom.
We wandelen in alle rust door dit oude, voor de joden heilige stadje en komen zo o.a. langs verschillende druk bezochte synagogen. Wat later zijn we even in het kunstenaarsgedeelte. Dan verder met de bus richting Nazareth.

SafedNa Safed gaat de busreis naar een belangrijke Bijbelse plaats: Nazareth.
Nazareth wordt in het Nieuwe Testament genoemd als de stad waar Jezus opgroeide. Hier bezoeken we o.a. de Basiliek van de Aankondiging op de plaats waar volgens rooms-katholieke traditie de aartsengel Gabriël verscheen aan de Maagd Maria, die daar toen woonde met haar man Josef. Omdat Nazareth veel palestijen herbergt zien we hier, behalve tal van christelijke kerken ook veel arabische zaken, zoals een moslimbegrafplaats.

Nazareth

Vanuit Nazareth rijden we met onze bus door naar onze eindbestemming van deze dag: Tiberias, gelegen aan het meer van Galilea, ook wel meer van Tiberias genoemd.
In Tiberias overnachten we twee nachten, want morgen gaan we van hieruit naar het uiterste noorden van het land.

Tiberias

Naar Dag 6 van mijn Israëlreis:---Naar mijn Israël startpagina: ---Naar mijn Homepage: