25-04-2016 en 26-04-2016
Israëlreis dag 1 en dag 2: 

Dag 1: Heenreis - Dag 2: Tel Aviv en Jaffa

Dag 1: Amsterdam-Tel Aviv:

We vliegen met Turkisch Airlines via
Istanboel naar Tel Aviv. Na een lange dag van reizen komen we in het donker aan op vliegveld Ben Goerion bij Tel Aviv. Dan volgen de nodige veiligheidsmaatregelen. Met de bus arriveren we een half uur later in ons eerste onderkomen in Israël: Golden Beach Hotel aan de boulevard van Tel Aviv, met uitzicht op de Middellandse Zee.
We zijn in "het beloofde land"...
We, dat zijn Sander, Lianne en ik samen met nog zestien andere Israëlgangers van reisorganisatie Djoser.Tel AvivDag 2: dag in Tel Aviv en Jaffa:
|
Bij een temperatuur van ruim boven de 30 graden (ondertussen valt in Nederland hier en daar natte sneeuw) wandelen we vandaag vanuit ons hotel door Tel Aviv en Jaffa, eerst met de hele groep, later met z'n drieën.
In deze moderne stad met grote boulevards, maar ook kleine straatjes, lopen we o.a. over de Sderot Rothschild (Rothschild Boulevard), vernoemd naar de rijke Joodse bankiersfamilie Rothschild, waar fraaie Bauhaus woningen staan.
In de jaren 1930 brachten voor de nazi's gevluchte Duitse Joden de in Duitsland verboden Bauhausstijl (vrij strak van opzet) mee naar Palestina. Bekende Bauhaus architecten waren o.a. Gropius en Le Corbusier.
Daarna wandelen we door de de oude wijk Neve Tzedek met nauwe straatjes terug naar de zee, en vervolgens naar Oud-Jaffa, ook met oude straatjes, maar hier meer arabisch van karakter. Jaffa is het oudste deel van Tel Aviv. Al ver voor Christus was hier een versterkte haven.
Terug naar het hotel via het strand, deels door zee lopend. Hier is het erg druk op deze zondag. ´s Avonds uit eten in de stad (falafel, een van de specialiteiten in Israël, heerlijk) en water kopen voor onderweg.
Opvallend hedendaags verschijnsel in Tel Aviv: de talrijke waanzinnig snelle electrische fietsen (vooral bereden door jonge mensen), waar het zelf meetrappen zelden worden gedaan.

Tel Aviv

Jaffa

Tel Aviv

Naar Dag 3 van mijn Israëlreis:---Naar mijn Israël startpagina: ---Naar mijn Homepage: