05-05-2016 en 06-05-2016
Israëlreis dag 11 en dag 12: 

Dag 11: van kibboets Kramin terug naar Massada (bij de Dode Zee),
en verder via de Negev woestijn naar
Tel Aviv
Dag 12: 
terugreis

Op dag 11, de laatste dag in Israël, brengt onze Israëlische buschauffeur ons Djoser gezelschap vanuit de kibboets Kramin (waar het prima toeven was) terug naar de Dode Zee, met als doel de rots Massada op te gaan. Op deze rots heeft ooit een gemeenschap Joden massaal zelfmoord hadden gepleegd na het aanvallen door Romeinen. We suizen met een kabelbaan bergopwaarts, maar gaan een paar uur later te voet bergafwaarts. En dat was toch nog aardig pittig, vooral door de hitte.
Vanuit Massada maken we een lange busreis door een groot deel van de Negev woestijn en maken een flink eind ten zuiden van Beer Sjeva (de hoofdstad van de Negev) nog een stop.
Daarna gaat het terug naar Tel Aviv, waar we weer overnachten in het Golden Beach Hotel.
's Avonds nog lekker uit eten in een straatje in de buurt van het hotel.

Op dag 12 keren we na een geslaagde reis naar 'het beloofde land' terug naar Nederland: achtereenvolgens met bus naar vliegveld, wachten, vliegtuig naar Istanboel, wachten en vliegtuig naar Schiphol.Massada

Negev woestijn

Tel Aviv
En dan de laatste dubbele veiligheidscontrôle op luchthaven Ben Goerion (met vragen als "heeft iemand de koffer voor je ingepakt?" of "heeft iemand je wat meegegeven?") en daarna vliegen, naar huis.

..en toen was het voorbij, deze bijzondere reis...

Met dank aan mijn negentien medereisgenoten (die net als ik moeten hebben genoten van deze schitterende Djoserreis door Israël), voor hun prettige gezelschap. In de eerste plaats Sander en Lianne, maar ook Walter, Louisa, Arja, Elco, Aneta, Frens, Ineke, Johan, Else, Dinie, Linda, Rini, Veronique, Adriaan, Wilma, Jeannette en onze reisbegeleider Frederik. Shalom!

שלום ישראל


Naar mijn Israël startpagina: ----Naar mijn Homepage: